Η Μεγάλη Εβδομάδα συνοδευόταν από άλαδι αυστηρή νηστεία. Την μεγάλη Πέμπτη ή αλλιώς κόκκινη Πέμπτη συνήθιζαν να βγάζουν στα μπαλκόνια ένα κόκκινο μαντήλι ή μια κόκκινη κουβέρτα συμβολίζοντας το αίμα της θυσίας του Χριστού. Την Μεγάλη Πέμπτη έβαφαν και τα αυγά. Το πρώτο αυγό τo έβαζαν στα εικονίσματα ενώ αυτό της προηγούμενης χρονιάς το παράχωναν στο χωράφι ή στο αμπέλι αφού πίστευαν ότι είναι αγιασμένο και θα τους προστάτευε από το χαλάζι και τους κεραυνούς.

Oι μητέρες σταύρωναν με ένα αυγό τρεις φορές στο πρόσωπο των παιδιών λέγοντας «Καλως ήρθες Πασχαλιά με τα κόκκινα τ΄αυγά , κι την άλλη την Πασχαλιά με υγεία κι χαρά»

Το βράδυ οι γυναίκες μετά τα 12 Ευαγγέλια ξενυχτούσαν τον Χριστό ψάλλοντας το μοιρολόι της Παναγιάς «σήμερα μαύρος ουρανός σήμερα μαύρη μέρα» και σε άλλο σημείο «το γιο σου τον επιάσανε και παν να τον κρεμάσουν. Κι Παναγιά σαν τα άκουσει έπισι κι λογόθκι. Στάμνες νερό την ρίξανε τρία κανάτια μόσχο, τέσσερα μυροδόσταμο ώσπου για να συνέρθει».

Την Μεγάλη Παρασκευή κρέμαγαν τα στεφάνια όπως τα έλεγαν στους μαχαλάδες απ΄όπου θα περάσει το βράδυ ο επιτάφιος. Τα στεφάνια ήταν στολισμένα με μικρά χάρτινα λουλούδια που φρόντιζαν οι κοπέλες της γειτονιάς να φτιάξουν κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής. Τα στεφάνια τα στόλιζαν επίσης με φύλλα δάφνης καθώς και με εικόνες της Παναγίας. Το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής και πριν βγει ο επιτάφιος έβαζαν σε δημοπρασία τον Σταυρό. Αυτός που θα έδινε τα περισσότερα χρήματα θα είχε την τιμή να σηκώσει τον Σταυρό κατά την περιφορά του επιταφίου. Τα χρήματα τα έδιναν στην εκκλησία.