Οι απόκριες ήταν μια ξεχωριστή περίοδος μέσα το χρόνο. Πρωταγωνιστικό ρόλο έπαιζαν τα καρναβάλια. Οι άντρες συνήθιζαν να φοράνε τα γυναικεία ρούχα. Το φ΄στάνι, την ποδιά και το σιαμί(κεφαλόδεσμος). Επίσης τις παρέες με τα καρναβάλια συνόδευαν και νέοι που μουτζούρωναν με κάρβουνο το πρόσωπό τους έβαζαν τα μαύρα κουντούρια και στο λαιμό κρέμαγαν ένα τσιάν’ (μεγάλο κουδούνι) ή πολλά μικρότερα κουδούνια και έτρεχαν στου μαχαλάδες. Ακόμα στις ομάδες υπήρχαν ο αστυνόμος, ο παππάς και πολλές άλλες αυτοσχέδιες μεταμφιέσεις.  Ο μεγάλος χορός γίνονταν στην κεντρική πλατεία με πολύ χορό και τραγούδι.

Την Κυριακή της Αποκριάς οι γυναίκες συνήθιζαν να καιν έξω από το σπίτι μικρά ξύλα και άχυρα . Την στάχτη την σκόρπιζαν γύρω από το σπίτι λέγοντας «όξω ψύλλοι και κοριοί, μέσα αγία και χαρά».

Την Κυριακή της Τυρινής  το μεσημέρι συνήθιζαν να παίζουν ένα παιχνίδι, την χάσκα. Ένας ενήλικας έδενε σε ένα σπάγκο, το οποίο κρεμόταν από ένα ξύλο, ένα κομμάτι χαλβά . Οι παίχτες είχαν δεμένα τα χέρια τους και προσπαθούσαν να πιάσουν το κομμάτι του χαλβά με το στόμα. Χαρακτηριστικότερο όμως ήταν το άναμμα των φωτιών την Κυριακή το βράδυ. Κάθε μαχαλάς μάζευε ξύλα και πουρνάρια και άναβε την δική του φωτιά. Υπήρχε μεγάλος συναγωνισμός για το ποιος μαχαλάς θα ανάψει την μεγαλύτερη φωτιά. Όταν έπεφτε η φωτιά πηδούσαν από πάνω. Το άλμα συνοδευόταν πολλές φορές και από αποκαλύψεις αφού οι νέοι αποκάλυπταν το όνομα του αγοριού ή της κοπέλας που ήταν ερωτευμένοι.